svt-sporten

För ett par dagar sedan såg jag en motsvarigheten till Sportspegeln på NRK. Givetvis fick de problem med sändningen. Givetvis, för aldrig någonsin har jag väl sett Sportnytt eller Sportspegeln utan ett tekniskt problem. Det är alltid något som strular. Är det inte Christer Ulfbåge, så är det en textremsa. Ibland kan man verkligen undra varför SVT envsias med att det ska vara en prao-elev som styr tekniken på Sportnytt. Kul blir det i alla fall. Här kommer därför en (efterlängtad?) topp-3.

Topp-3 - Roligast tekniska fel i Sporten

3. Textremsan på fel ställe - Ibland kan det uppstå verklig komik när en textremsa från ett inslag ackompanjerar ett annat. Det blir lite som den klassiska Parlamentet-avslutningen.

2. Fel inslag - Egentligen är det inte den tekniska missen i sig som är rolig, men att den stackars programledaren på nytt och med förnyat hopp måste påa inslaget på nytt. Har man riktigt tur väljer prao-eleven fel inslag en gång till.

1. Inslaget som dröjer (eller helt uteblir) - Egentligen en helt ohotad förstaplats. Det är med en blandning av förtjusning och en pinsam känsla jag ser hur Cecilia Österlund tvingas sitta och le in i kameran i fyra oändligt långa sekunder, medan en hosseslidare i kontrollrummet inte alls tycker att det är särskilt bråttom att trycka på den där knappen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0